Kaikki koulun 3.- ja 4.-luokkalaiset saivat valita, minkä ilmiön haluaisivat. Tehtiin neljä ryhmää: avaruus, taide, menneisyys ja urheilu. Maanantaisin ilmiöryhmässä oltiin klo 10 – 12 ja muina päivinä klo 9 – 12.

IMG_0034

 Menneisyys-ryhmässä kirjoitettiin paljon vanhoista ihmisistä tai kuolleista ihmisistä. Kirjoitettiin myös paikoista ja sodista. Etsimme tietoa kuuluisien paikkojen historiasta kirjoista ja iPadeiltä. Ryhmän piti mennä retkelle Linnavuorelle, mutta satoi ja Jannella oli kokous, joka kesti liian pitkään. Ryhmässä opittiin paljon uutta, esimerkiksi Suomen kaikki presidentit.

IMG_0035

 

Avaruus-ryhmässä tehtiin kansiot. Kirjoitettiin keksittyjä uutisia avaruudesta, esimerkiksi että Venuksen kaasukehä syttyi tuleen. Katsottiin Yle Areenasta avaruusohjelmia. Ryhmä kävi Tähtitorninmäellä. Tehtiin keksityistä avaruuselokuvista julisteet. Opittiin esimerkiksi, että Linnunradassa on musta aukko.

 

Urheilu-ryhmässä käytiin Liikuntamyllyssä. Siellä juostiin ja hypättiin pituutta ja korkeutta. Kirjoitettiin IMG_0036tietokoneella lajiesittely jostain urheilulajista. Ryhmässä tehtiin grafiikkatyö, jossa oli urheilija jossain asennossa. Se leikattiin ja sitten kiinnitettiin osat paperiin. Sitten värjättiin osat maalilla ja se painettiin toiseen paperiin kiinni. Pelattiin urheilusana-aliasta ja tehtiin pylväskaavioita. Ryhmässä opittiin omat salasanat ulkoa ja monet oppivat yleisurheilua.

 Taide-ryhmässä tehtiin elokuvia. Ne, jotka eivät halunneet tehdä elokuvaa tai jotka eivät olleet elokuvassa koko ajan, tekivät savesta tai massasta töitä. Ne maalattiin lopuksi. Taide-ryhmä kävi Ateneumissa retkellä. Siellä katsottiin tauluja ja etsittiin ainakin Kaski, Poika ja varis ja Haavoittunut enkeli. Taide-ryhmässä opittiin ainakin taulujen kokoja.

 Oli kiva valita se ryhmä, mikä kiinnostaa. Ja oli kiva tutustua toisten luokkien oppilaisiin.

 Susanna Kekkonen, Noah Malkki, Osku Uusitalo ja Salma Salah 3A, Ilari Hänninen, Erika Kohvakka, Sonja Koskelin, Marissa Mennander, Emily Saia ja Muslim Shanhoev 3B

 

Mainokset