Koulumme 2A luokka kävi Vuotalolla järjestetyssä 5×2-taideopetuksessa. Oppilaat opiskelivat arkkitehtuuria, animaation tekemistä sekä valotaidetta. Arkkitehtuuripajassa oppilaat suunnittelivat ja rakensivat omat talonsa monipuolisia materiaaleja käyttäen. Animaatioryhmän oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat oman animaationsa ja valotaideryhmässä askarreltiin kipsinauhasta omat oliot, jotka sitten maalattiin hohtavilla väreillä.

Oppilaat kommentoivat taideopetusta mm. seuraavasti:

Opin rakentamaan eri materiaaleista eri asioita. Rakensin omakotitalon. Tykkään Vuotalosta paljon, koska saa rakentaa ihan minkälaisen talon vaan.” 

”Olen oppinut tekemään animaatioita. Ja kuvaamaan. Olin animaatioryhmässä.”

”Olen oppinut animaatioita. Olen oppinut työskentelemään ryhmässä. Tein paperityypit.”

”Ekana päivänä me opiskelimme miten käytetään tietokonetta ja tehtiin pieniä paperi-ihmisiä. Seuraavalla viikolla tehtiin vähän sitä elokuvaa. Elokuvassa tapahtuu, että kaksi tyttöä olivat metsässä, mutta ne vahingossa meni väärään suuntaan ja eksyivät metsään. Ja ne tapasivat kummituksen, jolla oli lohikäärme ja ottivat tytöt ja laittoi ne vankilaan, mutta tytöt pääsivät pakoon ja elivät onnellisena loppuelämän. Siellä oli tosi kivaa.”

”Olen värittänyt. Olen leikannut. Olen liikuttanut paperihahmoja ja katsonut muiden teoksia. Olen syönyt eväitä ja juonut mehua. Olet katsonut oman videon.”

Kivaa siksi koska me tehtiin ukkeleita ja maalattiin.” 

Queen 19.11.2017 065 

Mainokset