Koulumme 5. luokkalaiset ovat pitkin lukuvuotta opiskelleet esimerkiksi matemaatiikkaa toiminnallisesti. Tässä jutussa on muutamia mielipidekirjoituksia miltä toiminnallisuus on tuntunut oppilaiden omasta mielestä.

Toiminnallinen oppiminen

Toiminnallinen oppiminen tarkoittaa oppimista muissa olo tiloissa. Esimerkiksi matikantunnilla meillä oli toiminnallista oppimista. Me pelasimme jäätelötikuilla, joissa oli laskulausekkeita, joita meidän piti ratkaista korttien avulla, joissa oli vastaukset.

Toiminnallista oppimista on hyvä käyttää, sillä ei tarvitse opiskella pelkästään luokassa vaan voi myös opiskella muissa olotiloissa. Luokassa oppiminen voi olla välillä tylsää sekä sinulle voi tulla aika väsynyt olo, mutta toiminnallinen oppiminen tuo vaihtelua sekä virkeyttä

Huonoja puolia toiminnallisessa oppimisessa voi olla esimerkiksi se, kun joku ei suostu pariksi niin alkaa kiukutella, sitten kaikilla alkaa tulla tylsä mieli, että joku ei suostu pariksi niin ettei tunti voi alkaa. Toiminnallinen oppiminen tarvitsee ryhmätyötä positiivista ajattelua, jos haluaa hyötyä toiminnallisesta oppimisesta. Tykkään opettaa siskolleni aakkosia ja muita kouluun liittyviä asioita toiminnallisen oppimisen avulla.

I.O. 5B

PELAMALLA OPPII

Viidennellä luokalla me pelasimme erilaisia pelejä matematiikassa. Vaikkapa peli missä tarvittiin pari ja tikkuja. Pelissä piti laskea laskuja parin kanssa. Siinä piti laskea laskut ja etsiä vastauksia tikuista. Tikkuja löytyi koulun aulasta.

Minusta se oli hyvä koska minä tykkään laskea ja liikkua ja koska peliin liittyy matikkaa ja liikuntaa. Minusta tuntuu että pelejä tulisi olla enemmän matikassa.

A.H. 5A

Liikkuva oppiminen

Liikkuvaan oppimiseen kuuluu matematiikka, äidinkieli, englanti ja ympäristöoppi.

Pidän erityisesti matikasta koska opin helpommin ja ei tehdä pelkkää kirjaa. Myös mieleen tarttuu asioita nopeammin ja helpommin. Samalla oppiminen on kivaa. Itseäni rupeaa päätä särkemään jos tuijotan vain kirjaa. Opettajille voi olla myös mukavampaa opettaa liikunnallisesti kuin opettaa luokassa. Kysyin yhdeltä luokkamme oppilaalta mitä hän on mieltä. Hänen mielestään liikkuva oppiminen on helppo tapa oppia uusia asioita. Mielestäni liikkuva oppiminen on kaikin puolin hyvä tapa oppia.

A.S. 5B

Mainokset