yleiskuva_lk3AB Lasten liikennekoulussa

Vierailimme Lasten liikennekaupungissa keskiviikkona 23.5.

Ohjelmamme alkoi yhteisellä opetustuokiolla, jossa liikennekaupungin opettaja ohjasi ja opetti meitä turvalliseen liikkumiseen liikenteessä jalankulkijana ja polkupyöräilijänä.

 

Vaikka moni asia oli jo meille tuttua, oli asioiden kertaaminen tarpeen. Opettaja tiesi kertoa, että vaarallisinta aikaa koululaiselle liikkua liikenteessä, on juuri kevät. Silloin kaikki, niin koululaiset kuin autoilijakin, ovat jo tottuneet toisiinsa ja LUULEVAT osaavansa liikkua liikenteessä sääntöjen mukaan, jolloin varovaisuus unohtuu.

 

Saimme myös muistutuksen siitä, että suojatie on oikeasti vain tie, jossa on valkoiset maaliraidat. Se ei pysäytä autoja, polkupyöriä tai muitakaan kulkuneuvoja. Ainoa varma tapa liikkua turvallisesti liikenteessä on olla itse tarkkana. Aina ennen tien ylitystä:

  1. Pysähdy.
  2. Katso ympärillesi, myös taaksepäin.
  3. Kuuntele, jostain saattaa olla tulossa hälytysajoneuvo.

Ennen kuin pääsimme harjoittelemaan näitä kolmea sääntöä, meidän polkupyöräkypärämme tarkastettiin ja säädettiin kuntoon. Tässä myös teille ohjeita polkupyöräkypärän säätämiseen:

Polkupyöräkypärän etureunan tulee tulla kulmakarvojen korkeudelle.

Kypärä kiristetään takaa niin, että se ei enää liiku päässä ylöspäin.

Leukahihna on sopivan kireä, kun soljen ja leuan väliin mahtuu kaksi sormea.

Saimme liikennekaupungista lainaksi polkupyöriä, joilla pääsimme harjoittelemaan liikennekaupungin teillä, jossa oli myös toimivia liikennevaloja. Jotta teille ei olisi tullut liikaa ruuhkaa, pyöräilimme kahdessa vuorossa. Toisten pyöräillessä toinen puoli luokkaa kertasi liikennemerkkejä.

nopeusrajoitus_lk

Jos jollain tulee intoa ja halua kerrata ja harjoitella lisää turvallista liikkumista liikenteessä, voimme kertoa, että liikennekaupunki avautuu kesäksi kaikille avoimeksi maanantaina 4.6.

Terveisin 3AB

 

Mainokset